sanjes zoo dagbesteding

jeugddagbesteding

Dagbesteding Friesland

Op woensdagmiddag en zaterdag bieden we dagbesteding voor kinderen/jongeren in de leeftijd van 11- 17 jaar. De begeleiding wordt geboden door een klein team van geschoolde medewerkers. We werken aan de hand van een begeleidingsplan wat we samen met de deelnemer opstellen. Om een veilige en voorspelbare omgeving te creëren werken we met een vaste dagstructuur. Voor de zaterdag ziet deze er als volgt uit:

9:00 uur
Iedereen komt binnen. We beginnen met een drinkmoment en er wordt besproken wat we die dag gaan doen.

9:30 uur
We beginnen met de 1e voerronde. Iedere deelnemer heeft zijn/haar eigen dieren om te voeren. Na de voerronde maken we ook samen de verblijven schoon van de dieren die gevoerd zijn.

12:00 uur
Lunchpauze, iedereen eet zijn eigen meegenomen lunch op.

12:30 uur
Als groep gaan we bezig met sport & spel of een creatieve activiteit, bijv. verrijking voor in een verblijf van een dier.

14:00 uur
Tussen 14:00 en 15:00u is er een uurtje vrije tijd die de groep in onderling overleg mag invullen.

15:00 uur
Middagpauze

15:30 uur
2e voerronde waarbij de deelnemers weer een vast aantal dieren voeren.

16:00 uur
De dagbesteding is afgelopen, de deelnemers worden weer opgehaald.

Op woensdag hebben we de mogelijkheid om de jeugd op te halen van school, uit Damwoude en Dokkum. Op zaterdags hebben we geen mogelijkheden voor vervoer en dienen jongeren gebracht en gehaald te worden.
Jeugddagbesteding op andere dagen is in overleg mogelijk.

op maat

Zoek je dagbesteding met onderwijs op locatie of jeugddagbesteding voor andere dagen dan de woensdagmiddag en zaterdag? Daarin zijn we bereid om te kijken naar de mogelijkheden. In overleg kunnen we een programma op maat samenstellen, eventueel samen met ketenpartners.

werken met dieren

Bij SanjesZoo is de dierverzorging een vast onderdeel van het dagbestedingsprogramma. Houd je van dieren en ben je graag buiten bezig? Dan ben je bij SanjesZoo op de juiste plek!

Iedere deelnemer krijgt gedurende 3 maanden een vast aantal dieren om te verzorgen. Door herhaling leer je de taken steeds zelfstandiger uitvoeren.  Door de vele verschillende diersoorten, kunnen we bij SanjesZoo op ieder niveau aansluiten en blijven uitdagen.

werken bij sanjes zoo
Sanjes Zoo Dagbesteding Zorg Friesland

overige activiteiten

Naast de dierverzorging doen we ook andere leuke dingen. Bij de jeugddagbesteding is op woensdagmiddag en zaterdag ook altijd tijd voor andere activiteiten. We maken verrijking voor in de dierverblijven, doen een spelactiviteit of helpen bijv. bij klussen op het park. Ook komt het wel voor dat we met een groepje naar het bos gaan.